Axel Carlssons minnesfond - Leksands OK - Orientering - IdrottOnline Klubb

Axel Carlssons minnesfond

För att hedra minnet av Axel Carlsson så har en minnesfond bildats. Fondens huvudsakliga syfte är att främja ungdomsidrott genom utdelande av stipendier till orienteringsungdomar i åldern 13-16 år som varit förebilder för andra orienterande barn och ungdomar.

Stipendiat 2016: Viktor Berg

En kille som med ett lugnt sätt visar stora kvalitéer både som ledare och aktiv. När han får förtroendet att arrangera en träning blir den av högsta kvalité i stort sett som vid ett mästerskap. Genom noggranna förberedelser blir det alltid lyckade och omtyckta arrangemang för de som deltar. Under året har det också blivit bra resultat inom två av orienteringens grenar OL och MTBO. På MTBO SM i Säter på långdistans masstart bärgades ett SM-silver som den främsta meriten för året. Inom OL blev det ett DM-brons på långdistans som finaste merit 2016.
Han är också ett föredöme för våra yngre ungdomar med sitt lugna och sympatiska sätt oavsett om det är på läger, träningar, tävlingar eller vid andra tillfällen vid sidan av orienterandet.

Stipendiat 2015: Adelina Funke

Motivering:
En tjej som är stark och vågar prova på nya utmaningar och som med sitt glada skratt sprider glädje i klubben. Hon är en förebild för andra ungdomar genom att utöva orientering också på skidor och mtb-cykling. Hon har under året visat fina resultat i 3 olika grenar inom orienteringen. Hon har vunnit 2 SM medaljer i D16 (silver i medeldistans och brons i sprint) i mtb-O och 2 SM silvermedaljer i D15 i skid-O (sprint och långdistans) och kom på en slutlig sjunde plats totalt i dalacupen i D16. Hon har också flitigt deltagit på klubbens träningar och varit en stor del i den positiva och glada OS-gruppen i klubben och representerat Leksands OK i och utanför distriktet.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Stipendiat 2014: Maja Mörth

maja

Motivering

En tjej som under året tagit ett stort kliv upp mot toppen i D 14 i Dalarna och toppen i Dalarna är också toppen i Sverige. Hon visar stor träningsvilja och vann under våren onsdagsligan. Hon har en inställning till att alltid göra sitt bästa. Hon ser till att skapa en god stämning i gruppen och har alltid ett leende på läpparna. Hon är en förebild för de yngre i klubben både genom att visa sig på träningarna och att hon tar sig tid med dem när hon träffar dem. Under året var hon reserv på Axa-stafetten på O-ringen och slutade på tredje plats totalt i Dalacupen.

---------------------------------------------------------------------

Stipendiat 2013: Wilmer Brodén
wilmer
Motivering:
Under året har Wilmer utvecklat sin orientering och sin fysiska förmåga. Wilmer är väldigt träningsflitig och visarsina jämnåriga kompisar att han alltid gör sitt bästa.Träningsfliten och viljan att utvecklas har gjort att han ökat sina orienteringskunskaper och sin löparkapacitet. Även om han inte tävlat i så stor utsträckning har han fått flera famskjutna placeringar under hösten.
Wilmer visar att man genom målvedvetenhet kan höja sig och nå dit man själv vill.

Stipendiater 2012:   Maja Enges och Ellen Sarenmark

Ellen och Maja

Motivering:

Två tjejer som visat en utveckling både på det orienteringsmässiga planet samt att de vid sidan av sitt eget orienterande även visar sig som förebilder för våra yngre tjejer och killar.

Maja Enges – har visat sina ledarkvaliteter då hon med bravur var ledare för cool-school. Under säsongen har hon visat att hennes vinterträning gett resultat. Nu går hon i skola i Uppsala så tyvärr ser vi henne inte vid Källan så ofta.

Ellen Sarenmark – har alltid ett leende på läpparna och möter sina klubbkamrater med detta. Hon har fortsatt  visa att det går att kombinera skidor, orienteringoch skidorientering med gott resultat. Liksom Maja går hon i skolan på annan ort, Mora och syns inte så ofta vid Källan.

Vi hoppas få se mer av båda tjejerna under vårsäsongen!

Stipendiat 2011:       Johan Söderlund

Motivering:

Stipendiet ges till en ungdom som på alla plan är en förebild för andra. Årets stipendiat har genom att under året visat god kamratskap, stor träningsflit och presterat riktigt bra tävlingsresultat visat sig vara en fullt värdig mottagare av stipendiet på 1.000 kr. Mottagaren har under det gångna året fortsatt sin positiva utvecklingskurva och har visat en jämn och hög resultatnivå. Bland annat hade stipendiaten, genom en mycket stark insats, en stor del i Dalarnas andraplats på USM-stafetten 2011. Stipendiaten visade även en hög och jämn nivå genom andraplatser på samtliga fem DM-distanser under året. Genom fortsatt hård träning siktar mottagaren på att byta ut någon eller några av andraplatserna mot förstaplatser kommande år.
Uppdaterad: 03 NOV 2017 16:20
Skribent: Maria Junevik